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Bar- und Restauranttipp Berlin | Mizzios by Petrocelli in der Uhlandstr. (+english version)

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Im Mizzios, in der Uhlandstr.47, Ecke Ludwigkirchstr. bekommt man einen herrlichen Fisch, eine urbane und chillige Aussicht und einen warmen und sehr familiären Service.

Als Vorspeise gab es ein Rindercarpaccio, das so hauchfein geschnitten und zart war, dass man kein Besteck zum Zerteilen gebraucht hätte.

Die übergroßen, leicht angebratenen Steinpilze waren samtig weich und mit einem leichten Biss. Der Parmesan, der großzügig in der Tellermitte aufgetragen wurde, hatte einen milden, cremigen und leicht nussigen Geschmack, der sich mit den geschwengten, warmen Pilzen verband.

Das Drei-Komponenten-Carpaccio: Rind, Pilze und Parmesan, vom Personal mit Pfeffer aus einer großen Pfeffermühle Originale verfeinert, ist eine warme Empfehlung, die wir jederzeit wieder bestellen würden. (13,00€)

Dann ging es weiter mit 5 Lammkoteletts und angegrilltem Gemüse (Brokkoli, Zucchini und Pilze)  für gerade mal 20,00€ und einem gemischten Fischteller für eine Person für 23,00€ (2. Person optional).

Beides war ausgezeichnet aber der Fisch war ein sinnlicher Gaumenschmaus der Sonderklasse: Lachsfilet, Schwertfisch und eine Riesengarnele im Originalzustand. Verziert wurde das Ganze mit einem saftig-grünen Rucolasalat und Fenchelhalbringen on top. Das kleine Schälchen mit der Knoblauchessenz sieht auf den ersten Blick aus wie Pesto, ist aber so hochwertig konzentriert, dass eine Gabelspitze ausreicht, um den mediterranen Fischgeschmack mit einem herzhaften Knoblaucharoma anzureichern.

…Mizzios? Immer wieder gerne! Zumal man sich Kohlenhydrate, wie Brot, Kartoffeln usw. dazu bestellen kann wer möchte. So bleibt Frau beim ganzen Schlemmen trotzdem auf der sicheren Seite, was die schlanke Linie betrifft. Wer jetzt hungrig auf das Mizzios geworden ist, kann sich hier informieren http://www.petrocelli-restaurant.de/

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Bildrechte: Bar-Tipp-Berlin

 

English version 

At the restaurant Mizzios, which is situated in the Uhlandstr. 47 on the corner of Ludwigkirchstr. you can indulge in heavenly fish dishes, an urban and very relaxing view and a warm and familiar atmosphere and service.

As an appetizer, a beef Carpaccio was offered, which was cut finely and delicately, so that you didn’t need any cutlery to cut the pieces.

The gigantic and slightly seared yellow boletus mushrooms were velvety and soft and yet had a firm bite. The parmesan cheese which was spread generously on the center of the plate and marked by a mild and creamy and lightly nutty taste, which harmonized perfectly with the mushrooms.

The three-component Carpaccio made of beef slices, mushrooms and parmesan was refined by pepper which came freshly from a pepper mill carried around by the waiters. This dish was phenomenal. We’re recommending this awesome appetizer to you as we would dig into this culinary dish any time for only €13.00.

Then we went on with our culinary journey, as the ordered 5 lamp chops with grilled vegetables, consisting of broccoli, zucchini and mushrooms, arrived at our table for only €20.00. The mixed fish plate was optional and could be ordered for €23.00 for a second person.

Both dishes were excellent but the fish was a sensual culinary delight of an unprecedented caliber: salmon filet, swordfish and king prawns as fresh as possible were served to us with a juicy and green rocket salad and fennel stripes on top. The small little bowl which seemed like a garlic pesto at first glance was in fact highly concentrated garlic essence. Only a pinch of this essence was enough to enrich the Mediterranean fish with this hearty garlic aroma.

…Mizzios? Yes, please. Any time! Another very positive point was the fact that you could order bread or potato dishes as you please. Yet She can dig into the heavenly dishes without being too concerned about her body because everything is fresh and healthy at Mizzios. Who is now hungry for Mizzios, can find more about this restaurant here: http://www.petrocelli-restaurant.de/

Picture Copyrights: Bar-Tipp-Berlin

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